• Id3127.msk_original.auto
  • It-s-a-work-of-art-3-jpg
  • 20160210_100025_resized

Snel contact

T +31 (0) 20 - 641 65 66
E info@hjvanmill.nl

De herbehandeling

 

Het komt vaak voor dat een eerder uitgevoerde behandeling niet succesvol is gebleken, waardoor er alsnog een ontsteking is ontstaan of niet is verminderd. Soms zijn er interne beschadigingen ontstaan, bijvoorbeeld doordat de kanalen een uitzonderlijke vorm hebben, die moeten worden hersteld.

Vaak dient de kies of tand die een herbehandeling nodig heeft als belangrijke pijler van een brugconstructie en hangt het kunnen behouden van deze constructie dus af van het succes van de behandeling. 

 

Voor de wortelbehandeling kan worden gedaan is er eerst een voorbehandeling nodig van de reeds behandelde kanalen: 

 

  • Eerst moet het aanwezige vulmateriaal - de opbouwen en stiften - zorgvuldig verwijderd worden en moeten de wanden van de kanalen weer "in shape" gebracht worden, zonder deze te beschadigen.
  • Het verwijderen van afgebroken instrumentjes uit een kanaal of verwijderen van aanwezige opbouwen en stiften kan in sommige gevallen langere tijd in beslag nemen.

 

Als deze voorbehandeling heeft plaatsgevonden kan met de daadwerkelijke behandeling worden gestart, meestal in dezelfde zitting. Soms is hiervoor echter een nieuwe afspraak nodig.